Ραψωδός Φιλόλογος – Μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Η Μουσική είναι ένα από τα ομορφότερα δώρα που δόθηκαν στον άνθρωπο, αλλά όταν ενώνεται με την ποίηση, φυτρώνουν από μέσα της φτερά που την ανυψώνουν και την ταξιδεύουν μέχρι εκεί ψηλά που ζουν οι ξεχασμένες ψυχές των ανθρώπων… Όταν την ακούμε μας παίρνει μαζί της, για να τις συναντήσουμε, να της θυμηθούμε και να τις ξαναξεχάσουμε…

Η Μουσική, λοιπόν, συνεργάζεται με πολλούς κοινούς « θνητούς». Άλλοι αξιόλογοι, άλλοι μοναδικοί, άλλοι μέτριοι κι άλλοι… αχαρακτήριστοι, που στην ουσία περισσότερο την σαμποτάρουν παρά την βοηθούν να εξελιχθεί… Αυτός ο νέος για τον οποίο θα σας μιλήσω σήμερα, ο Αλέξανδρος, ή καλύτερα ο Ραψωδός Φιλόλογος ( ΡΦ ), ανήκει στις πρώτες κατηγορίες και συνδυάζει κατά κάποιον τρόπο την ποίηση με την Μουσική.

Είναι από αυτούς που φτάνουν με την μουσική τους και τα λόγια τους την ανθρώπινη ψυχή. Είναι από αυτούς τους λίγους που τολμάνε να κάνουν το δύσκολο ταξίδι της αυτογνωσίας και του αυτοπροσδιορισμού και συγχρόνως να το μοιραστούν με τους ακροατές τους.

Ο Ραψωδός Φιλόλογος μιλάει για τα πάντα και με τους στίχους του και την απόπειρα του να καταφέρει να φτάσει στην καλύτερη ψυχανάλυση του εαυτού του, δεν αφήνει κανέναν ανεξαιρέτως  στην ησυχία του. Δεν λυπάται ούτε τους φταίχτες, αλλά ούτε και τους αθώους… απροετοίμαστους ακροατές του.

Ένας πιστός αφηγητής του σήμερα, κοιτάζει άλλες φορές με αγανάκτηση και άλλες με παράπονο γύρω του, φιλτράρει ακούραστα τα πάντα στη ζωή του και σίγουρα αγαπάει τους ακροατές του, αφού προτιμάει να τον αμφισβητούν και να σκέφτονται παρά να τον ακολουθούν παθητικά. Ένας ερμηνευτής, ένας δημιουργός, ένας ομιλητής, που δίνει νόημα στα πιο απλά πράγματα… Ένας παρατηρητής, ένας παραμυθάς, ένας ψυχολόγος.

Θυμίζει άνθρωπο… Θυμίζει εμάς τους ίδιους. Μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, που ξέρει να μιλάει, να σκέφτεται ασταμάτητα, να προβληματίζεται, να αγαπάει και να πηγαίνει παραπέρα…

Συνέχισε το έργο σου ΡΦ.

Από την Αλεξάνδρα,

Με αγάπη

One thought on “Ραψωδός Φιλόλογος – Μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s