Το Πέρασμα

(Coming Back To Life)

1_Magikifonistardust3Σαν τα κύματα του ωκεανού απρόσμενα απροσμέτρητες έρχονται οι αλλαγές και τυλίγουν τα πόδια μας, αλλάζουν τις πορείες μας αναδιαμορφώνοντας τον χάρτη της ζωής. Τίποτα δεν έρχεται όπως το περιμέναμε, όπως το πλάθαμε στα καζάνια της νόησης και της συνείδησης. Έτσι που τρέχαμε πανέτοιμοι μα απότομα σταματήσαμε μπροστά από ένα τρομακτικό θέαμα.

Βαθύ αντικρίζουμε το χρώμα του κενού στο χείλος του αγνώστου. Ένα συναίσθημα πνίγει σαν μέγγενη όλους όσους στέκονται στον γκρεμό με το βλέμμα προς τα κάτω να καρφώνεται σε ένα έρεβος αβεβαιότητας. Μικροπρέπεια κι αυτολύπηση. Παγωνιά καταρρέει στη μέση του χειμώνα και περιδιαβαίνει από κύτταρο σε κύτταρο σέρνοντας την απογοήτευση που διέρρευσε απρόσμενα μέσα από τους ραγισμένους μας καθρέφτες. Επειδή μικρόψυχα σχεδιάσαμε και στήσαμε τελικά τις φιλοδοξίες μας σαν τείχη που μας απομάκρυναν από την ουσία. Οι προσδοκίες μας δεν ήταν φάροι εν μέσω ανακατωμένων ωκεανών κι αστρικών λαβυρίνθων, αλλά φράχτες που ζωγράφιζαν περιμετρικά το μυαλό.

1_MagikifoniStarDust2Όμως, ήρθε η απρόσμενη στιγμή που κοιτάξαμε για μια ακόμη φορά το τοπίο γύρω μας –ένα νεκροταφείο ονείρων- κι έτσι λυτρωμένοι πια από την επιθυμία και τους ασίγαστους πόθους πίσω από τα οποία τρέχαμε με όλη μας την ψυχή, τα αφήσαμε όλα εκεί πέρα καίγοντάς τα για να φωτίσουμε το κενό μπροστά μας. Έτσι που περπατώντας σιγά-σιγά και με φρεσκοβαμμένη την πίστη φτάσαμε ως εδώ. Σήμερα. Κι αφουγκραζόμαστε τον Ουρανό και το Φως και τις λέξεις που προφέρει η Γη παλλόμενη ψιθυρίζοντας στον πυρήνα. Σήμερα είναι η λέξη.

1-Magikifonistardusttumblr_o09y37e2U11tl7h9yo1_500

Σήμερα-Τώρα. Με γόνατα και πέλματα γρατζουνισμένα, μάτια φουσκωμένα από τις συγκινήσεις και τις περιπέτειες που βρήκαμε στην πορεία μας. Τώρα κουβαλάμε αυτήν την ιστορία για μια ζωή γραμμένη σε χαρακιές στις παλάμες μας, ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ το πέρασμα και τη διαδικασία που μας έσπρωξε στην κρίσιμη γραμμή του. Ποτέ ξανά δεν θα περπατήσουμε με τον ίδιο τρόπο, ούτε θα κοιτάξουμε με την ίδια συστολή το Σύμπαν.

Κοίτα πώς αλλάξαμε, τόσο που ποτέ δεν το είχαμε φανταστεί. Τώρα μας αρέσουν τα κύματα. Τώρα μας αρέσει ο άνεμος και το απρόσμενο ταξίδι του, στη δίνη του οποίου μας παρασέρνει. Αλλαγές, αλλαγές φουσκώνουν σαν σύννεφα στον ουρανό-στα πνευμόνια μας και σαν αιωρούμενα καράβια έρχονται μαζί με το νέο φως προς το μέρος μας, μας βρίσκουν στην ακτή και τότε όταν τολμάμε, μέσα από το νερό του παγωμένου πλάτους βγαίνει ένας Ήλιος ολόφρεσκος κι εμείς -αφήνοντας στην άμμο όσα μας βάραιναν- πιανόμαστε από τις αχτίδες του κι ανεβαίνουμε.

1-MagikifoniStarDust

1-Magikifonistardust4(There’s A Big-A Big Hard Sun Beating!)

Ε.

Advertisements

8 thoughts on “Το Πέρασμα

 1. Υπέροχος ύμνος στο ΤΩΡΑ!
  Ευλογημένοι όσοι στη νιότη τους, συλλάβουν το αιώνιο ΤΩΡΑ!
  Αυτό δεν σημαίνει ακινησία αλλά δράση!
  Πολύ με συγκίνησες μικρή (στην ηλικία) Αλεξάνδρα μου! 😉
  Συνέχισε έτσι και να θυμάσαι πως στις δύσκολες στιγμές, ο Ήλιος θα είναι πάντα εκεί να ζεσταίνει! 😛
  ΑΦιλάκια με όλη μου την Αγάπη! ❤

  1. Το »ΤΩΡΑ» που λες μαγισσούλα μου, πιστεύω δεν το βιώνει και δεν το »συλαμβάνει»-αντιλαμβάνεται κανείς (ούτε μικρός ούτε μεγάλος) τόσο εύκολα κι απλά… Αμφιβάλλω αν εγώ το έχω κατανοήσει και το έχω βιώσει πλήρως, αλλά παρακολουθώ την πορεία της σκέψης μου, παρατηρώ κατά πόσο υπάρχει στο παρόν και προσπαθώ να εκτιμώ όσο περισσότερο το τώρα, είμαι όμως πολύ μακριά ακόμα από το να ταυτιστώ με αυτό 🙂 🙂 αλλάα… οι σκέψεις μου συνεχίζονται (άραγε και οι σκέψεις είναι μία αμιγώς παρούσα διαδικασία ή λειτιυργούν αναχρονικά;).

   Με βάση αυτά που πιστεύεις πού και πώς εντάσσεις το παρελθόν και το μέλλον σχετικά με το ΤΩΡΑ; Γιατί αυτές οι διαστάσεις πάντα υπάρχουν στη ζωή μας, για πολλούς λόγους. Θεωρώ πώς δεν μπορούμε να τις διαγράψουμε κι ότι η ύπαρξή τους είναι αναπόφευκτη! 🙂 Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω την γνώμη σου μαγισσούλα 😉 !!!

   Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις πάντα τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου ! 😀 Με ευαισθησία κι ευγένεια. 🙂

   ΑΦΦΦΦΦΦΦιλάκια από καρδιάς! ❤

 2. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων . Αυτοί που ξεχνιούνται στο χθες και οι αναμνήσεις τους γίνονται φυλακές, αυτοί που χάνονται στο μέλλον και αυτοί που πατάνε στο τώρα. Βέβαια υπάρχει και μια τέταρτη κατηγορία που μοιράζουν τις σκέψεις τους μέσα στον άξονα όλου του χρόνου. Το τώρα είναι το χθές που δεν ζήσαμε και το αύριο που δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να το ζήσουμε.

  1. Εμείς Σοφιστή μου σε ποια κατηγορία ανήκουμε άραγε; 😉

   Μερικές φορές, είναι πολύ εύκολο να θυσιάσεις το παρόν σου για τις αναμνήσεις, όπως επίσης και για τις πολύ υψηλές προσδοκίες…! Κατά πόσο αυτό μπορούμε να το ελέγξουμε; Είναι αποκλειστικά δική μας επιλογή ή έχει να κάνει και με το πλαίσιο, με το περιβάλλον μεσα στο οποίο μεγαλώνουμε κλπ. κλπ. κλπ.;;

   Πάρα πολύ όμορφη η τελευταία σου πρόταση και πολύ αισιόδοξη! 😉 🙂

   Καλό σου απόγευμα Σοφιστή και σ’ευχαριστώ για το »πέρασμά» σου ! 😉 😀 😀

 3. Έχει κάτι το ονειρικό η γραφή σου, Αλεξάνδρα, που ταιριάζει τόσο με τον ουρανό που βλέπω ξοπίσω με τ’ άστρα. Κάτι που είναι τώρα και δεν είναι τώρα, που είναι πραγματικά μα συνάμα άπιαστο. Είναι απλά μαγική 😉 Καλημέρες…

  1. Χάρη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Με έκαναν πολύ χαρούμενη Σήμερα! 😉 Χαίρομαι να μοιραζόμαστε τέτοια »αστρικά» ταξίδια (κάπως έτσι πρέπει να προέκυψε και το εν λόγω φόντο 😀 )….

   Σε χαιρετώ! 🙂

 4. Όλες αυτές οι αλλαγές…. και οι χαρακιές, το φως των ονείρων που κάψαμε…για να φωτίσουν το κενό που εχουμε ευθύς μπροςτα μας, ειναι αυτα που θα μας δώσουν δυναμη στο ΤΩΡΑ για να προχωρήσουμε στη συνέχεια, Αλεξανδρα μου!! Μου έλειψε η ενορατική σου ποιητική ματια! Φιλια γλυκα σου στελνω! ❤️❤️

  1. Καλή μου Ονειρένια, υπάρχουν και κάποια όνειρα που καίγονται από μόνα τους, και τότε το φως τους μικραίνει και το κενό μεγαλώνει, γι’ αυτό και θέλει δουλειά το να συνεχίζει κανείς και να εκτιμά..

   Πάντως, είμαστε αισιόδοξες με τον τρόπο μας 😛 χαχα

   Κι εμένα μου έλειψε η διαδικτυακή παρουσία σου, τα σχόλια, οι συζητήσεις μας και τα γλυκά και σκεπτόμενα κείμενά σου! ❤ 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s