The Naked And Famous – Μυρίζω νέο αίμα!

Νέοι που κοιτάνε το κενό, που βουτάνε σε μια σκοτεινή θάλασσα με τα ρούχα, που χοροπηδάνε για να βγάλουν το άχτι τους πάνω σε καπό αυτοκινήτων, που ξαπλώνουν στο γρασίδι, που κάνουν  skateboard και ποδήλατο στο σκοτάδι και άλλοτε γελάνε χαρούμενοι, ενώ άλλοτε κοιτάνε την κάμερα με μια μελαγχολία που τη διαπερνάει…

Αυτές είναι μερικές  εικόνες παρμένες από το βιντεοκλίπ του young blood  που μ’ έκανε να ακούσω κι άλλα τραγούδια από το γκρουπ με το οποίο θα ασχοληθούμε  σήμερα.

Μέσα σε όλα αυτά τα άγνωστα – σ’ εμένα- συγκροτήματα, που   ανακάλυψα  αυτό το καλοκαίρι, είναι  και οι   The Naked And Famous από τη Νέα Ζηλανδία, που εμφανίστηκαν στον χώρο της μουσικής τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας με EPs και singles όπως τα Young Blood και Punching in a dream .

Το πρώτο τους άλμπουμ, Passive Me – Aggressive You, κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010 κι έγινε χρυσό στην πατρίδα τους.

Είναι ωραία η προσπάθειά τους. Μ’ αρέσει η μουσική τους και το  ύφος τους.  Έχουν κάτι δικό τους μέσα στα τραγούδια τους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν καλλιτέχνη, όπως και για έναν ακροατή. Έχουν κάτι συγκεκριμένο που μπορεί να σε κάνει να τους αναγνωρίσεις. Η εφηβεία μεταλλάσσεται σε ήχο και γεννιέται μέσα από ασπρόμαυρα πλήκτρα, μεταλλικές χορδές και ντραμς. Η πίκρα και η μελαγχολία της ηλικίας ξετρυπώνει συνεχώς μέσα από τα τραγούδια τους, αλλά όχι μ’ έναν μοιρολατρικό κι αποκρουστικό τρόπο, μα με τη μοναδικότητα του να βλέπεις τα πράγματα σαν νέος.

The mood it changes like the wind

Hard to control when it begins

The bittersweet between my teeth

Trying to find the in- betweens

Βέβαια, δεν  είναι και να πέφτεις στα πατώματα, αλλά μου άρεσε τόσο, ώστε να θεωρήσω καλό να γράψω  ένα κειμενάκι και γι’ αυτούς .  Ωραίο γκρουπάκι!

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο: Young Blood, Punching in a Dream, All Of This, Girls Like You, Serenade, κάνοντας κλικ στοίστοιχο link.

Με αγάπη,

Αλεξάνδρα

2 σκέψεις σχετικά με το “The Naked And Famous – Μυρίζω νέο αίμα!

Σχολιάστε